Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ράψτε στην Τούμπα το 4ο αστέρι!

Ράψτε στην Τούμπα το 4ο αστέρι! 

Ο Ολυμπιακός έκανε την προσπάθειά του στον αγώνα με τη Σάλκε. Μεγάλη ή μικρή δεν έχει πλέον σημασία, αφού αυτό το παιχνίδι έχει μπει ήδη στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η φετινή περιπέτεια της ομάδας στο Champions League φτάνει στο τέλος της. Το μόνο που απομένει είναι ένα καλό αποτέλεσμα με την Άρσεναλ για να τοποθετηθεί ο Θρύλος στους «ισχυρούς» της κλήρωσης των «32» του Europa, ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση.
Το βράδυ της Κυριακής ο πρωταθλητής Ελλάδας με το μαξιλαράκι των 8 βαθμών που τον χωρίζουν από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, θα τον αντιμετωπίσει στην φανατισμένη –όπως πάντα- Τούμπα. Τι αλήθεια περιμένουμε να γίνει σε αυτό το ματς;
«Μία από τα ίδια» θα απαντήσουν οι περισσότεροι και δεν θα έχουν άδικο. Όπως κάθε χρόνο έτσι και τώρα αυτό το παιχνίδι είναι «όλα τα λεφτά» στη Θεσσαλονίκη και τα πέριξ. Μια επιτυχία επί του Ολυμπιακού θα αποτελεί το σημείο αναφοράς και συζήτησης μέχρι το… επόμενο!
Το σκηνικό που διαμορφώνεται γνωστό. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Τα προσκείμενα στον «δικέφαλο του Βορρά» ΜΜΕ θα περάσουν… πριονοκορδέλα τον διαιτητή πριν τον αγώνα, ώστε να έχουν έτοιμο το… άλλοθι σε περίπτωση που ο Θρύλος περάσει νικηφόρα. Κάτι θα βρουν να πουν και να γράψουν ακόμη και για ένα… αράουτ!
Επίσης, θα εμφανιστούν διάφοροι Μακεδονομάχοι βουλευτές ή πολιτευτές, να αδράξουν την ευκαιρία και να κάνουν το «κομμάτι» τους, για να το παίξουν ΠΑΟΚ και να… τσιμπήσουν κανένα ψηφαλάκι ή έστω τη συμπάθεια κάποιων που δεν βλέπουν πιο μακριά από το δάκτυλό τους.
Οι διαμαρτυρίες προς τον ρέφερι και τους βοηθούς του θα είναι διαρκείς και συνεχόμενοι, οι ψευτοτσαμπουκάδες σε κάθε ευκαιρία, μικρή ή μεγάλη, επίσης, το πάθος ατελείωτο για τον υπέρ πάντων αγώνα. Αν ο ΠΑΟΚ πάρει αυτό που θέλει, ξαφνικά όλοι θα γίνουν Θεοί, ο Σαββίδης «πλανητάρχης» και ο Δώνης Μουρίνιο!
Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός; Να λάβει ως έξτρα κίνητρο όλα τα παραπάνω και να κάνει… παρέλαση στον Λευκό Πύργο! Όπως το γράφω! Σε αυτά τα παιχνίδια, οι τακτικές και τα συστήματα περνούν συνήθως σε δεύτερη μοίρα. Οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να μπουν στο γήπεδο με το… μαχαίρι στα δόντια.
Τσαμπουκά εσείς; Τσαμπουκά κι εμείς! Κλωτσιές εσείς; Κλωτσιές κι εμείς! Κι όποιος αντέξει! Για το ποιος είναι ο καλύτερος και ποιος έχει τις μεγαλύτερες δυνατότητες, δεν χρειάζεται να συζητήσουμε. Η ομάδα που έκανε μια χαψιά ο… Ρότσα πριν από πέντε ημέρες κι έκανε αυτόν τον ΠΑΟ να μοιάζει… Ρεάλ, δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό, αρκεί ο Θρύλος να σταθεί στο ύψος του.
Κι επειδή αυτά τα παιχνίδια θέλουν, πάνω απ’ όλα, άντερα, νομίζω ότι ο Ζαρντίμ θα πρέπει να επενδύσει περισσότερο στους Έλληνες. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν βλέπει αυτά τα ματς σαν όλα τα άλλα, όπως για παράδειγμα θα το αντιμετωπίσει ένας «επαγγελματίας» ξένος.
Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής ξέρει τι σημαίνει το «διπλό» στην Τούμπα για την ομάδα, τον κόσμο, το γόητρο, τη φανέλα! Και θα τα δώσει όλα! Δεν θα κωλώσει, δεν θα μασήσει και θα δώσει το 100%. Τέτοιους καμικάζι, άλλωστε, έχει πολλούς στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός, όπως, φυσικά, και κάποιους μπαρουτοκαπνισμένους ξένους.
Τι να… μασήσει ο Ιμπαγάσα, ο Μοδέστο, ο Κάρολ, ο Τζιμπούρ, ο Χολέμπας; Που να κωλώσει ο Μανιάτης, ο Τοροσίδης, ο Μανωλάς ή ο Κοντρέρας που για μένα πρέπει να παίξει χωρίς δεύτερη σκέψη! Όταν έχεις την ευκαιρία να πας στην Τούμπα και να φύγεις με το +11 από Νοέμβρη μήνα, δεν υπάρχουν απορίες και ερωτηματικά.
Μπαίνεις στο γήπεδο ως πρωταθλητής, κάνεις την εξέδρα να σιγήσει στο… δεύτερο γκολ, ράβεις εκεί το 4ο αστέρι στη φανέλα, φωνάζεις «άντε γεια» και γράφεις ιστορία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου