Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Πάμε να τους πάρουμε…

Πάμε να τους πάρουμε…

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πατήσει τους Γερμανούς μέσα στο ίδιο τους το σπίτι έχει ο Ολυμπιακός.
Η Σάλκε δεν είναι για …πέταμα, όπως πολλοί νομίζουν.
Εχει όμως τα προβλήματά της και περνά …δύσκολο φεγγάρι.
Το περασμένο Σάββατο με την Λεβερκούζεν έβγαλε στο γήπεδο όλες τις αδυναμίες της.
Στο πρώτο τέταρτο έπαιξε παθητικά και κινδύνευσε να «φάει» γκολ. Στη συνέχεια ισορρόπησε, ανέλαβε την κατοχή της μπάλας και πίεσε την αντίπαλό της χωρίς όμως να κάνει σπουδαίες ευκαιρίες.
Από το 30΄και μετά οι γηπεδούχοι πίεσαν ξανά και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα τέλειωνε στο 0-0, μια ατομική ενέργεια ενός παίκτη της Λεβερκούζεν (του Σούρλε) σχεδόν σε νεκρό σημείο (λίγο πριν από το ημίχρονο) έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.
Αυτό ήταν!
Η Σάλκε περίπου διαλύθηκε στο δεύτερο ημίχρονο.
Βγήκαν όλοι μπροστά, ο καθένας έκανε του κεφαλιού του, με αποτέλεσμα η ομάδα να είναι γυμνή στα μετόπισθεν και σε κάθε αντεπίθεση της Λεβερκούζεν να μυρίζει γκολ…
Το 2-0 έγινε για πλάκα (σαν περίπατος), ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν και πέναλτι, ενώ είχαν και πολλές ευκαιρίες να διευρύνουν το σκορ.
Το …καλύτερο όμως έγινε στις αλλαγές του Στέφενς.
Ο Φαρφάν (ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Σάλκε) ήταν έξαλλος  και έβριζε θεούς και δαίμονες, ενώ ο Στέφενς τον έστειλε στ΄αποδυτήρια άρον άρον και σε κατάσταση νευρικής κρίσης όπως ήταν ολόκληρη η ομάδα.
Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αποβλήθηκε (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) και στόλισε με…ελληνικά μπινελίκια όποιον έβρισκε μπροστά του. Από τον προπονητή της Λεβερκούζεν μέχρι έναν δύσμοιρο δημοσιογράφο που καθόταν ανάμεσα στους πάγκους κι έκανε ρεπορτάζ για την τηλεόραση.
Αυτή την Σάλκε ο καλός Ολυμπιακός μπορεί να την κερδίσει μέσα στο σπίτι της. Δεν την φοβάται και μπορεί να της δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην άμυνα, αρκεί να παίξει με εξυπνάδα και υπομονή.
Κλειδί για την αντιμετώπιση των Γερμανών θα είναι η ηρεμία των παικτών της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού. Το ζητούμενο είναι να μπορέσει η ομάδα να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια της και να μην διώχνει στα τυφλά γιατί μ΄αυτό τον τρόπο οι Γερμανοί θα παίρνουν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις.
Η Σάλκε περιμένει πως και πως το παιχνίδι γιατί με μια νίκη επί του Ολυμπιακού θα πανηγυρίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Τι δεν υπολογίζει;
Την παλλικαριά των παικτών του Ολυμπιακού όπως την θαυμάσαμε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μονπελιέ.
Ένα στοιχείο που μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω ακόμη κι όταν στραβώσει ένα παιχνίδι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου