Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Σοβαρότητα και συνέπεια ράβουν το τέταρτο αστέρι

 Σοβαρότητα και συνέπεια ράβουν το τέταρτο αστέρι

Την ευκαιρία να «καθαρίσει» το πρωτάθλημα από τον Νοέμβριο απώλεσε ο Ολυμπιακός στην Τούμπα παραχωρώντας ισοπαλία 1-1 στον ΠΑΟΚ. Ο «άγραφος»« νόμος του ποδοσφαίρου, που θέλει την ομάδα που δημιουργεί ευκαιρίες και να μην τις αξιοποιεί, να «τιμωρείται» στο τέλος, επαληθεύτηκε για ακόμη μια φορά, με τους μόνιμους πρωταθλητές να δέχονται την ισοφάριση στο 88' από τον Αθανασιάδη και να φεύγουν με το μικρότερο δυνατό κέρδος από τη Θεσσαλονίκη.
Ο Ολυμπιακός που είχε την καθολική υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έχασε σημαντικές ευκαιρίες να φύγει θριαμβευτής και μάλιστα με μεγάλο σκορ από την Τούμπα, αλλά η έλλειψη σοβαρότητας και συγκέντρωσης, που επέδειξαν οι παίκτες του Ζαρντίμ, αλλά και ορισμένα τακτικά λάθη του Πορτογάλου προπονητή, κυρίως στον τομέα των αλλαγών, στάθηκε αρκετή, ώστε να ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ και να διατηρηθεί η διαφορά στους οκτώ πόντους από τον «Δικέφαλο» του Βορρά.
Ο Ολυμπιακός έστω και στις μέτριες βραδιές του αποδεικνύει ότι εντός των τειχών κυριολεκτικά δεν έχει αντίπαλο, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, ο μοναδικός αντίπαλος που μπορεί να του βάλει φρένο είναι ο κακός του εαυτός. Σε όλο το παιχνίδι οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να ακολουθήσουν τον φρενήρη ρυθμό που επέβαλαν οι «ερυθρόλευκοι», ειδικά μετά το πανέμορφο γκολ που πέτυχε ο Ράφικ Τζιμπούρ και όταν άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι γλίτωσαν την συντριβή, κέρδισαν «μέτρα» στον αγωνιστικό χώρο, για να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Αθανασιάδη.
Τα ηθικά διδάγματα που προκύπτουν από την αναμέτρηση της Τούμπας είναι πολλά. Το γεγονός ότι στον ΠΑΟΚ έφτασαν στο σημείο να πανηγυρίζουν έξαλλα για το ότι η ψαλίδα που χωρίζει βαθμολογικά τις δύο ομάδες δεν εκτοξεύθηκε στους 11 πόντους, καταδεικνύει σε όλη της την μεγαλοπρέπεια την χαοτική διαφορά ποιότητας που χωρίζει τον Ολυμπιακό από όλους τους εγχώριους ανταγωνιστικές του. Μα πάνω απ' όλα φροντίζει να υπενθυμίζει σε παίκτες και τεχνική ηγεσία ότι κανείς δεν πρόκειται να τους χαριστεί και ότι οι νίκες κατακτώνται με κόπο, πάθος, αυταπάρνηση και αγωνιστικότητα καθ' όλη την διάρκεια των αγώνων.
Η σοβαρότητα, αλλά και η απόλυτη συγκέντρωση, είναι αυτή, που θα θέσει τις βάσεις για το ράψιμο του τέταρτου αστεριού στην φανέλα του Θρύλου Αυτό αποδεικνύει η αήττητη πορεία του Ολυμπιακού στις 12 πρώτες αγωνιστικές και έχοντας βγάλει αρκετές επικίνδυνες έδρες, όπως είναι αυτή της Τούμπας και του Ατρομήτου. Στο χέρι των παικτών του Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι να θέσουν ένα έξτρα κίνητρο, που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος.
Υ.Γ.: Ο Πάουλο Μασάντο θα πρέπει να καταλάβει ότι αποκτήθηκε με την στόφα του ηγέτη από τον Ολυμπιακό και αυτό θα πρέπει να το επιδεικνύει σε κάθε παιχνίδι...
Υ.Γ.1: Τα συμβόλαια «κτίζονται» με αγωνιστική συνέπεια, ποδοσφαιρικό εγωϊσμό, αλλά και αυταπάρνηση. Ειδικά σε αγώνες ειδικών συνθηκών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου