Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Τώρα όλα για την πρόκριση!

Τώρα όλα για την πρόκριση!  

Νύχτα μαγική και ονειρεμένη ήταν αυτή της Τρίτης για τον Ολυμπιακό! Οι νταμπλούχοι Ελλάδας δείχνοντας χαρακτήρα μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν μετά τη προσωρινή ισοφάριση των Γάλλων που προήλθε από ... παραμυθένιο πέναλτι του Μπελχαντά και με κινηματογραφικά γκολ των Γκρέκο και Μήτρογλου να φτάσουν στο θριαμβευτικό 3-1 επί της Μονπελιέ, εκτοξεύοντας στα ...ουράνια τους 30.000 οπαδούς τους, που γέμισαν τον «Ναό» και τα εκατομμύρια πιστών του φίλων σε κάθε γωνιά της γης.
Με αυτή την επιτυχία οι «ερυθρόλευκοι» αφενός μεν σφράγισαν το ευρωπαϊκό τους εισιτήριο εξασφαλίζοντας κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την τρίτη θέση, που οδηγεί στους «32» του Europa League, αφετέρου προετοιμάζουν όλους μας για τα καλύτερα!
Πολύ απλά, διότι στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια που τους περιμένουν στην φάση των ομίλων του Champions League κόντρα σε Σάλκε και Άρσεναλ. Ουσιαστικά ο Θρύλος αναζητά μια καλή ...ζαριά απέναντι στους Γερμανούς σε 21 βράδια, ώστε να τους τιμωρήσει και να πάρει αυτός το προβάδισμα πρόκρισης, την οποία θα κληθεί να διαχειριστεί στο τελευταίο ματς των ομίλων κόντρα στην Άρσεναλ στο «φλεγόμενο» Καραϊσκάκη!
Άπαντες είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Οι παίκτες που παρέδωσαν ψυχή, αλλά και μαθήματα σύγχρονου ποδοσφαίρου, όταν τα χρονικά περιθώρια στένευαν και οι Γάλλοι άρχισαν να πιστεύουν στην ...ολική ανατροπή.
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ για τις κινήσεις του από τον πάγκο και ιδιαίτερα την απόφασή του να ρίξει στην μάχη τον Νταβίντ Φουστέρ στο καθοριστικό τελευταίο 20λεπτο. Μια κίνηση, η οποία άλλαξε μονομιάς τις ισορροπίες του αγώνα και έδωσε εκ νέου ταυτότητα πρωταγωνιστή στον Ολυμπιακό, που υποχρέωσε σε παθητικό ρόλο την Μονπελιέ, φτάνοντας τελικά στο θριαμβευτικό 3-1 με τα γκολ των Γκρέκο και Μήτρογλου.
Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την «χρυσή» ευκαιρία να πετύχει δύο νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια με Σάλκε και Άρσεναλ και να κατακτήσει την πρωτιά του ομίλου του! Οι νταμπλούχοι Ελλάδας με τις δύο παλικαρίσιες και ολοκάθαρες νίκες επί των Γάλλων απέκτησαν αυτοπεποίθηση κάνοντας τους ανταγωνιστές τους να βλέπουν ...εφιάλτες.
Πλέον, ο Ολυμπιακός έχει τον αέρα του νικητή, αλλά και τη κατάλληλη ψυχολογία να πάει στη Γερμανία αποφασισμένος για όλα και να φύγει με το «διπλό» από την «Σάλκε Αρίνα». Όπως το έχει πράξει κατ' επανάληψη τα τελευταία χρόνια!
Είπαμε, ο Ολυμπιακός μετά τα επικά «διπλά» σε Βρέμη και Ρώμη την περίοδο2007-08 έχει αποκτήσει άλλον αέρα. Ευρωπαϊκό! Μα πάνω απ' όλα ...φανέλα και νοοτροπία μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας. Και μας προετοιμάζει όλους για πολύ μεγάλες βραδιές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου