Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΛΟΤΖΕΣΚΙ : ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΙ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΟΤΖΕΣΚΙ : ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΙ...

O Λοτζέσκι μίλησε στο "RedPlanet.gr" για την ήττα από την Μπαρτσελόνα, τονίζοντας πως η ομάδα ήταν απογοητευτική, επεσήμανε πως οι ερυθρόλευκοι πρέπει να λειτουργήσουν περισσότερο ομαδικά και παραμένει αισιόδοξος πως ο Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει.

Κατά την έξοδο του από τα αποδυτήρια του "Παλαού Μπλαουγκράνα", ο Ματ Λοτζέσκι μίλησε αναλύοντας τα αίτια της ήττας από την Μπαρτσελόνα. Επεσήμανε πως ο Ολυμπιακός ήταν απογοητευτικός στη Βαρκελώνη, εκτιμά πως οι ερυθρόλευκοι πρέπει να λειτουργήσουν περισσότερο ομαδικά, ενώ στάθηκε και στο πρόβλημα που παρουσιάζουν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο παιχνίδι.

-Ματ, τι πήγε στραβά στο πρώτο ματς της σειράς και ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στη Βαρκελώνη;

"Ήμασταν αρκετά κακοί. Δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε. Αγωνίστηκαν καλύτερα από εμάς και κέρδισαν δίκαια. Η επίθεση μας ήταν αρκετά κακή. Ουσιαστικά επιθετικά δεν καταφέραμε να βρούμε ρυθμό. Δεν παίξαμε το καλό μπάσκετ που μπορούμε να παίξουμε. Δεν παρουσιάσαμε την καλή εικόνα που έχουμε παρουσιάσει από την αρχή της σεζόν. Δεν παίξαμε ομαδικό μπάσκετ και όταν το κάναμε κάποιες φορές καταφέραμε να βγάλουμε και να βάλουμε κάποια ελεύθερα σουτ. Τι να πω; Ήταν ένα απογοητευτικό παιχνίδι από εμάς".

-Τι πρέπει να κάνει σωστά ο Ολυμπιακός για να ισοφαρίσει την σειρά στο δεύτερο παιχνίδι στη Βαρκελώνη;

"Θα πρέπει καταρχάς να αλλάξουμε... μυαλά και να λειτουργήσουμε σαν ομάδα, όπως πρέπει. Πρέπει να λειτουργήσουμε καλύτερα στην επίθεση και να παίξουμε περισσότερο ομαδικά, σαν σύνολο. Πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας. Θα χρειαστεί να δούμε και πάλι το ματς στο βίντεο, αναγνωρίζοντας τα λάθη μας ώστε να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε. Να καταλάβουμε τι ακριβώς δεν κάναμε σωστά και να παρουσιαστούμε περισσότερο έτοιμοι, αλλά και καλύτεροι, ώστε να παλέψουμε για το 1-1 στη σειρά".

-Θεωρείς πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχασε αρκετά ριμπάουντ από την Μπαρτσελόνα;

"Κοίτα, καταρχάς δεν θεωρώ πως η άμυνα μας ήταν ιδιαίτερα κακή. Θεωρώ πως παίξαμε μία ικανοποιητική άμυνα, αλλά το πρόβλημα ήταν όντως πως έπαιρναν πολλά ριμπάουντ, ειδικά επιθετικά, με αποτέλεσμα να σκοράρουν συχνά με δεύτερες προσπάθειες. Όπως συνέβη με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, όπου εκεί μας "σκότωσαν" με τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που πήραν, το ίδιο έγινε και πάλι, κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Μας πήρε πάρα πολλά ριμπάουντ και το γεγονός αυτό μας στοίχισε. Κοίταξε, είναι ψηλότερη ομάδα από εμάς. Διαθέτουν μεγαλύτερα κορμιά και για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να παλέψουμε περισσότερο. Ελπίζω από εδώ και πέρα να κάνουμε καλύτερη δουλειά στα ριμπάουντ".

-Σήμερα κέρδισε η Μπαρτσελόνα κέρδισε επειδή έκανε το καλύτερο της παιχνίδι ή θεωρείς πως έχασε το ματς ο Ολυμπιακός επειδή βρέθηκε σε κακή μέρα;

"Δεν πιστεύω καταρχάς πως η Μπαρτσελόνα έκανε το καλύτερο της παιχνίδι, μπορεί να παίξει και καλύτερη, αλλά αναμφισβήτητα εμείς κάναμε ένα απαίσιο και απογοητευτικό παιχνίδι. Δεν αισθανόμαστε καλά σαν ομάδα ύστερα από αυτή την κακή εμφάνιση. Πρέπει όμως να παραμείνουμε ενωμένοι σαν σύνολο και να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Πρέπει να παίξουμε μπάσκετ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να λειτουργήσουμε περισσότερο ομαδικά".

-Παραμένεις αισιόδοξος πως ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει ένα ματς μέσα στη Βαρκελώνη, αλλά και να πάρει την πρόκριση για το Final-Four της Μαδρίτης;

"Είμαι αισιόδοξος και σαφώς μπορούμε να τα καταφέρουμε. Προφανώς έχουμε μπροστά μας ακόμη άλλες δύο τουλάχιστον ευκαιρίες. Ξέρεις, κάποιες φορές, αν χάνεις με 20 πόντους ή γενικά αν κάνεις μία κακή εμφάνιση που συνδυαστεί με ήττα, αρκετές φορές επιστρέφεις καλύτερος, πιο δυνατός, αλλά και σοφότερος ώστε να πετύχεις τον στόχο σου. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε να παίζουμε μπάσκετ έχοντας ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Να ανασυνταχθούμε και να καταλάβουμε πως μπορούμε να παίξουμε καλύτερα αρκεί να λειτουργήσουμε καλύτερα σαν σύνολο, παίζοντας περισσότερο ομαδικά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου