Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Θέλει πολλή δουλειά ακόμη!

Θέλει πολλή δουλειά ακόμη!


Τρομερά προβλήματα και αδυναμίες παρουσίασε ο Ολυμπιακός σε ακόμη ενα φετινό του φιλικό απέναντι στην Λίβερπουλ γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 στο «Άνφιλντ» στο ματς όπου βράβεύτηκε ο Στίβεν Τζέραρντ. Κακή εμφάνιση και «καμπανάκια» για τους «ερυθρόλευκους».Τις χτυπητές του αδυναμίες παρουσίασε για ακόμη ένα φετινό του φιλικό ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» στο ματς που διεξήχθη προς τιμήν του εμβληματικού αρχηγού της Λίβερπουλ Στίβεν Τζέραρντ, ηττήθηκαν 2-0 από την αγγλική ομάδα στο «Άνφιλντ» δείχνοντας ότι χρειάζονται επειγόντως βελτίωση σε πολλούς τομείς.
Στο πιο δυνατό τους τεστ οι πρωταθλητές Ελλάδας εμφάνισαν πολλά κενά σε όες τους τις γραμμές προκαλώντας τον εύλογο προβληματισμό και ενώ βρισκόμαστε δυο μόλις εβδομάδες πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Η ομάδα «φωνάζει» από ... μακριά ότι χρειάζεται επειγόντως έναν ικανότατο ανασταλτικό μέσο να «συνδέσει» άμεσα τις τρεις γραμμές , οι οποίες έμοιαζαν τελείως ξεκομμένες μεταξύ τους. Σύνολο χωρίς αγωνιστικούς προσανατολισμούς, αλλά και με εμφανή προβλήματα σ' όλες τις γραμμές συνέθεσε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Λίβερπουλ, που από ένα σημείο ακι μετά έκανε ό,τι ήθελε στο παιχνίδι και το τελικό αποτέλεσμα μάλλον κολακεύει τους Πειραιώτες.
 

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:
Σχήμα με πολυπρόσωπο κέντρο και τον Κώστα Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης παρατάσσει τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ για τις ανάγκες του σπουδαίου φιλικού με την Λίβερπουλ.
Κάτω από τα δοκάρια παραμένει ο Μέγιερι, ενώ την αμυντική τετράδα συνθέτουν οι Σαλίνο, Μετζανί, Σιόβας, Χολέμπας,.
Ο Λιούμπομιρ Φέισα είναι ο καθαρόαιμος κόφτης, με τον Μανιάτης λίγο πιο μπροστά του και τους Σάμαρη, Ντομίνγκεζ, Κάμπελ σε πιο δημιουργικό ρόλο στην μεσαία γραμμή, με τον Κώστα Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Με την Λίβερπουλ να έχει τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρηση κύλησε το πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχοι με την ...αύρα και της όλης ατμόσφαιρας μπήκαν πολύ δυνατά και από τα πρώτα λεπτά πίεσαν τον Ολυμπιακό, που προσπαθούσε με διπλή ζώνη άμυνας να ελέγξει τον γρήγορο ρυθμό που θέλησαν να επιβάλλουν οι «ρεντς».
Προβλήματα παντού...

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός παρουσίασε τρομερά προβλήματα τόσο οργανωτικά, όσο ακι στο ανασταλτικό κομμάτι, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές, όπου οι επιθετικοί της Λίβερπουλ βρέθηκαν σε θέση ...βολής , με τον Μέγιερι σε αρκετές περιπτώσεις να αποδεικνύεται γφύλακας – άγγελος για την εστία του.
Έτσι, αφού στο 5' ο Μέγιερι απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ το κοντινό πλασέ του Άσπας, η Λίβερπουλ στο 23 ' έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία με τον Αλεν να σουτάρει λίγο άουτ από κοντά
Η υπεροχή των γηπεδούχων απέφερε καρπούς στο 24' όταν μετά από ... μαγικό συνδυασμό οι γηπεδούχοι άλλαξαν επτά φορές την μπάλα πριν ο Άλεν με κοντινή προβολή γράψει από κοντά το 1-0
Το γρήγορο γκολ προσέδωσε ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους παίκτες της Λίβερπουλ οι οποίοι συνέχισαν να επιτίθενται ατά κύματα, με την άμυνα του Ολυμπιακού να συλλαμβάνεται ... κοιμώμενη σε αρκετές περιπτώσεις και να .. φωνάζει η έλλειψη ανασταλτικού μέσου.
Οι γηπεδούχοι έχασαν την σημαντικότερη ευκαιρία τους στο 29' να ζευγαρώσουν τα τέρματά τους με τον Μέγιερι να αποκρούει προ του Άσπας.

Οι αλλαγές του Μίτσελ δεν ...έφεραν την επιθυμητή βελτίωση, αφού η Λίβερπουλ συνέχισε να επιτίθεται κατά κύματα με τον Ολυμπιακό να εξακολουθεί να «ψάχνεται».
Η Λίβερπουλ έχασ την πρώτη της ευκαιρία στο 55' όταν το σουτ του Κουτίνιο μπλόκαρε ο Ρομπέρτο, ενώ στο 61' ο Στέρλινγκ πρόλαβε την έξοδο του Ρομπέρτο, αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ.
Οι γηπεδούχοι ζευγάρωσαν τα τέρματά τους στο 62'. Έπιετα από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του εκπληκτικού Στέρλινγκ, ο Χέντερσον στην πρώτη του επαφή με την μπάλα σούταρε ψύχραιμα για το 2-0...
Η Λίβερπουλ παρά τις πολλές αλλαγές και είσοδο τνω παλαίμαχων Φάουλερ, Κάραγκερ, Άγκερ, συνέχισε να είναι το ίδιο επιθετική και να επιβάλλει τον εξοντωτική της ρυθμό.
Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός είχε να αντιπαραθέσει μόνο τον φιλότιμο Χαβιέ Σαβιόλα, με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να ξεχωρίζει σαν την.. μύγα μες το γάλα με τις ηγετικές του ικανότητες. Όμως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη και αυτό οφείλουν να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους στον Ολυμπιακό όσο είναι καιρός και να διορθωθούν τα κακώς κείμενα που παρουσιάζει σε επαναλαμβανόμενο βαθμό η ομάδα.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ (85' Τζόουνς), Τζόνσον, Ενρίκε, Τουρέ (61' Καραγκερ), Άγκερ, Λούκας, Άλεν (61' Χέντερσον), Τζέραρντ (85' Σπίρινγκ), Κουτίνιο (73' Λουίς Αλμπέρτο), Στέρλινγκ (73' Φάουλερ), Άσπας (61' Σουράρες),
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι (46' Ρομπέρτο), Σαλίνο (46' Παπάζογλου), Μετζανί (58' Μανωλάς), Σιόβας (76' Παπαδόπουλος), Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης (76' Λυκογιάννης), Σάμαρης, (46' Βάις), Κάμπελ (76' Διαμαντάκος), Ντομίνγκεζ (58' Μασάντο), Μήτρογλου (58' Σαβιόλα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου