Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Θρύλος, θρησκεία και στην Ουκρανία!



Με γκολ του Νταβίντ Φουστέρ στο 50’ ο Ολυμπιακός άλωσε το Χάρκοβο, 0-1 τη Μέταλιστ! Ήταν μια μεγαλειώδης εμφάνιση από τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι κατάφεραν να διαλύσουν αυτόν τον… μύθο της ανίκητης ουκρανικής ομάδας. Με μυαλό και ψυχή, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη και πλέον έχει τη μεγάλη ευκαιρία να πάει στους «8» του Europa League, αφού βέβαια καταφέρει να ολοκληρώσει το έργο του σε λίγες ημέρες στον Ναό. Ήταν μια πολύ ωραία εμφάνιση και μάλλον ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος φέτος να γράψει ιστορία!

Άργησε να συνέλθει!

Όλοι έλεγαν πως το παιχνίδι με τη Μέταλιστ θα ήταν δύσκολο και αυτό έγινε. Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τους Μέγιερι, Τοροσίδη, Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μανιάτη, Μακούν, Μιραλάς, Φουστέρ και Τζιμπούρ. Από την αρχή του αγώνα πίεσε η ομάδα της Μέταλιστ για να σκοράρει και αυτό που έκανε, ήταν να αντεπιτίθεται γρήγορα, όταν η ομάδα του Θρύλου έχανε την μπάλα στο χώρο του κέντρου. Και η αλήθεια είναι πως οι Ουκρανοί ήταν επικίνδυνοι.

Ένα άστοχο σουτ του Μανιάτη στο 13ο λεπτό ήταν η πρώτη καλή φάση στον αγώνα, αλλά η Μέταλιστ ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή και δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό, που σε μερικές φάσεις, έδειχνε να χάνει τον έλεγχο, αλλά την τελευταία στιγμή οι παίκτες, κατάφερναν να απομακρύνουν τον κίνδυνο.

Στο 17' ο Μπλάνκο επιχείρησε σουτ, αλλά ο Μέγιερι ήταν εκεί, όπως εκεί ήταν στο 27' σε φάουλ του Ξαβιέ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Φινίνιο είχε καλό αριστερό σουτ άουτ, ενώ στο 43', άλλαξαν τα δεδομένα και η πίεση του Ολυμπιακού ανάγκασε τους Ουκρανούς να χάσουν τον έλεγχο και να διώξουν σε κόρνερ με τον Φινίνιο.

Άσχημες στιγμές τα πολλά νεύρα του πρώτου μέρους, όπου αντίκρυσαν την κίτρινη κάρτα οι Τοροσίδης, Αβραάμ και Μέλμπεργκ, με τον Σουηδό να χάνει τη ρεβάνς, αλλά τη ρεβάνς χάνει και ο Κριστάλντο, που είδε και αυτός κίτρινη.

Ο Ολυμπιακός άργησε να ξυπνήσει, την περισσότερη ώρα του πρώτου μέρους δεν μπορούσε να σταθεί καλά, αλλά από τη στιγμή που οι παίκτες βρήκαν τα πατήματά τους, τότε η αναμέτρηση ήρθε σε μια ισορροπία.

Τους «κάρφωσε» ο Φουστέρ

Όταν λοιπόν το παιχνίδι ήρθε σε μια ισορροπία, ο Θρύλος κατάφερε να κάνει ό,τι ήθελε στον αγώνα. Ήταν σαφώς πιο έμπειρη ομάδα και τα κατάφερε θαυμάσια, ήδη από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Η πρώτη προειδοποιητική αλλαγή ήρθε στο 49' όταν ο Μιραλάς έκανε απ' ευθείας το φάουλ, για να δυσκολέψει τον Γκοριάνοφ. Από εκεί και πέρα, στο 50ό λεπτό έγινε το έλα να δεις. Ο Μιραλάς σέντραρε και από λάθος διώξιμο αντιπάλου, ο Φουστέρ με ωραίο βολ-πλανέ κατάφερε να σημειώσει το 4ο φετινό του γκολ στην Ευρώπη και το πρώτο για τον Θρύλο στο ματς για το 0-1.

Αυτό ήταν! Από εκείνο το σημείο και μετά, η Μέταλιστ «εξαφανίστηκε» από το γήπεδο. Ναι μεν υπήρχε μια κεφαλιά του Έντμαρ στο 55', αλλά στο 60' ο Τζιμπούρ έκανε ένα καλό σουτ, στο 62' ο συνδυασμός των «ερυθρόλευκων» είχε αποδέκτη τον Μακούν που σούταρε καλά, ενώ στο 81', ο Τοροσίδης έκανε μια σέντρα σουτ, με τον Γκοριάνοφ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Ενδιάμεσα, πάντως, ο Ολυμπιακός καρδιοχτύπησε, αφού στο 67' παραλίγο να γίνει το 1-1. Ο Σόσα έκανε μια κούρσα από δεξιά, σέντραρε και ο μόνος του Τάισον έστειλε την μπάλα άουτ. Το ευχάριστο από εκεί και πέρα, ήταν η αποβολή του Έντμαρ για σκληρότατο μαρκάρισμα στον Μανιάτη, κάτι το οποίο σημαίνει πως θα χάσει τη ρεβάνς στον Ναό.

Συμπερασματικά...

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν ούτε Σάλτσμπουργκ, ούτε οποιαδήποτε άλλη ομάδα που αντιμετώπισε η ουκρανική ομάδα. Ο Θρύλος την κέρδισε «σπάζοντάς» της το σερί των δέκα αγώνων δίχως ήττα, επικράτησε στον αγωνιστικό χώρο με το μυαλό των παικτών του, ενώ δεν την άφησε να κάνει το παιχνίδι της.

Ο ενθουσιασμός δεν της επέτρεψε να κάνει κάτι καλό, αντιθέτως έφερε πολλά νεύρα, νεύρα τα οποία βοηθούν τον Ολυμπιακό εν όψει ρεβάνς, καθώς δεν θα παίξουν οι Κριστάλντο και Έντμαρ.

Μπράβο στους παίκτες του Ολυμπιακού, που ξέρουν πως να κερδίζουν στην Ευρώπη. Ήταν η 5η σερί νίκη για πρώτη φορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δίχως τα προκριματικά και φαίνεται πως αυτός ο Θρύλος είναι χτισμένος για πολλά πράγματα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Μέταλιστ
: Γκοριάνοφ, Βιγιάγκρα, Τορσιλιέρι, Φινίνιο (62' Πσχιενιτσνίκι), Γκουέγιε, Έντμαρ, Ξαβιέ, Σόσα, Μπλάνκο (63' Ντέβιτς), Κριστάλντο (83' Μάρλος), Τάισον

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Μακούν (77' Μοντέστο), Μιραλάς (89' Αμπντούν), Φουστέρ (80' Χολέμπας), Τζιμπούρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου