Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Τι να φοβηθείς;


Όταν έχεις κερδίσει τη Μαρσέιγ στη Μασσαλία και Ντόρτμουντ, Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη, τι να φοβηθείς;
Αναμφίβολα σε αυτό το επίπεδο μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν. Πόσο μάλλον μια ομάδα σαν τη Μέταλιστ, το μπάτζετ της οποίας είναι πολύ υψηλό και έχει επενδύσει σε ένα πλήθος Βραζιλιάνων και Αργεντινών παικτών ποντάροντας στη διαφορά που μπορεί να κάνει το λάτιν στοιχείο. Και η ομάδα από το Χάρκοβο προέρχεται από εντυπωσιακές εμφανίσεις μόλις πρόσφατα επί της Σάλτσμπουργκ με δύο τεσσάρες, μέσα έξω. Μιας Σάλτσμπουργκ η οποία στη φάση των ομίλων «πέταξε» έξω την πολύ σπουδαία φέτος Παρί Σεν Ζερμέν. Επιπροσθέτως το Χάρκοβο ως έδρα δεν είναι Μόσχα και «Λουζνίκι», όπου η Ρούμπιν λόγω ανάγκης μετεγκαταστάθηκε και έπαιξε χωρίς τους οπαδούς της. Τώρα στην Ουκρανία η έδρα της Μέταλιστ θα είναι φωτιά και θα έχει ως σύμμαχό της το ψύχος και τις αντίξοες γενικά συνθήκες του ουκρανικού περιβάλλοντος. Με απλά λόγια, κατά τη γνώμη μου η Μέταλιστ δεν είναι καλύτερη από τη Ρούμπιν, όμως οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες μας αντιμετωπίζει και ψυχολογικά είναι καλύτερες από ό,τι μας αντιμετώπισε η Ρούμπιν.

ΚΛΑΣΗ CHAMPIONS LEAGUE Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Όμως, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα επιπέδου Champions League! Όσο καλή κι αν είναι η Μέταλιστ, όσο φορμαρισμένη κι αν είναι αυτήν τη στιγμή, όσο και να ποντάρει στο λάτιν στοιχείο ή την έδρα της, δεν μπορεί να χτυπήσει στα ίσα τον Ολυμπιακό και ειδικότερα τον Ολυμπιακό εκείνο που πήγε μέσα στη Μασσαλία και «καθάρισε» τη Μαρσέιγ και λίγο αργότερα με πανομοιότυπο τρόπο «καθάρισε» και τη Ρούμπιν στη Μόσχα! Όταν, λοιπόν, έχεις πετύχει αυτή τη σεζόν τέτοιες σπουδαίες εκτός έδρας νίκες και έχεις κερδίσει με άνεση, μέσα στο Καραϊσκάκη, την Ντόρτμουντ και την Αρσεναλ, τι έχεις να φοβηθείς; Σίγουρα όχι τη Μέταλιστ, εάν παίξεις ως Ολυμπιακός, εάν είσαι σοβαρός και συγκροτημένος, εάν παίξεις με πάθος, εάν δεν υποτιμήσεις τον αντίπαλό σου!

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
Σε παιχνίδια τέτοια, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, «ζωής και θανάτου», που το αίμα πρέπει να είναι κρύο και πάση θυσία πρέπει να πάρεις το αποτέλεσμα, είναι οι στιγμές που πρέπει να μετρήσει η αξία των μεγάλων σου αστεριών! Τους παικταράδες που τους πληρώνεις εκατομμύρια, για αυτά τα παιχνίδια τούς έχεις, για να πάρουν την ομάδα πάνω τους και να κάνουν τη διαφορά... Σίγουρα, λοιπόν, περιμένουμε όλοι οι ΓΑΥΡΟΙ τη λάμψη του Μιραλάς, το «φονικό» ένστικτο του Τζιμπούρ, το μυαλό του Ιμπαγάσα, την ποιότητα του Φουστέρ, τις κούρσες του Τοροσίδη, το πάθος του Μανιάτη, την ψυχραιμία του Ορμπάιθ, το τεράστιο αμυντικό διαμέτρημα του Αβραάμ και του Μέλμπεργκ! Και σίγουρα περιμένουμε από τον Μέγιερι να δείξει σε ένα ακόμα παιχνίδι ότι αξίζει τη φανέλα του βασικού γκολκίπερ και να συνεχίσει στα ίδια στάνταρ επιδόσεων!

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΑΠΟΕΛ!
Και πιστεύω, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, ότι ο Ολυμπιακός μας σήμερα στην Ουκρανία παίζει έναν αγώνα κάτω από ένα εξαιρετικά θετικό σημάδι! Η νίκη του ΑΠΟΕΛ και η πρόκριση επί της Λιόν πιστεύω ότι προοιωνίζει έναν ακόμα θρίαμβο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτή τη φορά με τον Ολυμπιακό που μπορεί πράγματι να κάνει την υπέρβαση και να πάει πολύ ψηλά στο Europa League! Πάμε όπως ο ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, να συνεχίσουμε αυτό το μακρύ ευρωπαϊκό ταξίδι όπου το Χάρκοβο θα αποτελέσει έναν μόνο σταθμό, τον τρίτο για να είμαστε ακριβείς πριν από τον τελικό προορισμό! Φέτος είναι η χρονιά μας, έχουμε ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες, κοιτάμε μπροστά και πάμε να πετύχουμε αυτό που ονειρευόμαστε. Ο δρόμος για το Βουκουρέστι μπορεί να είναι δύσκολος, όμως ο Ολυμπιακός που βλέπουμε τους δύο τελευταίους μήνες μπορεί να τον διαβεί και να φτάσουμε στο τέλος, στον μεγάλο ευρωπαϊκό τελικό! Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου