Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΤΑ... ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑ... ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤΟ

Ο Ρομπέρτο δήλωσε πρόσφατα στην πατρίδα του ότι είναι στις σκέψεις του η επιστροφή του στο ισπανικό πρωτάθλημα ή σε κάποιο άλλο μεγάλο ευρωπαϊκό μετά την τριετία τίτλων και μεγάλων επιτυχιών στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας που έχει θεωρηθεί από τους κορυφαίους που έπαιξαν ποτέ στο ελληνικό πρωτάθλημα (όπως σας έχουμε ενημερώσει) διευκρίνισε αμέσως ότι δεν έχει κανέναν σκοπό και δεν πρόκειται ποτέ να πλήξει τα συμφέροντα του Ολυμπιακού τον οποίο θεωρεί οικογένειά του και τον Βαγγέλη Μαρινάκη σαν πατέρα του.

Τα δεδομένα για Ρομπέρτο, όπως τα παρουσιάζει σε δημοσίευμά του το "pamesports.gr", είναι τα εξής:

Ο Ισπανός πράγματι είναι πολύ επηρεασμένος από τα επεισόδια που έχει βιώσει στα ελληνικά γήπεδα, με τελευταίο αλλά πολύ έντονο κρούσμα αυτό της περασμένης Τετάρτης στην Τούμπα. «Έχουμε συνηθίσει κι αυτό είναι το χειρότερο, όμως ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου έρθει στο κεφάλι», δήλωσε στους συμπατριώτες του.

Ένας πολύ βασικός λόγος που θα ήθελε να παίξει ξανά στην Ισπανία, πέραν της αυτονόητης επαγγελματικής προόδου που θα σημαίνει η παρουσία του στην Primera, είναι πως θα βρίσκεται πιο κοντά στα παιδιά του. Για κανέναν πατέρα δεν είναι εύκολο να έχει τόσο μεγάλη απόσταση από τα παιδιά του, τα οποία θα μπορεί να βλέπει πολύ περισσότερο παίζοντας στην πατρίδα του.

Ο Ρομπέρτο εκτός από εξαιρετικός γκολκίπερ είναι και σούπερ χαρακτήρας. Και εννοεί απολύτως αυτό που λέει σχετικά με την ευγνωμοσύνη που νιώθει για τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό. Και την ειδική σχέση φιλίας και σεβασμού με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη. Ποτέ, λοιπόν, δε θα έφερνε προ τετελεσμένων τον Ολυμπιακό και κάθε απόφασή του θα είχε να κάνει και με το όφελος της ομάδας.

Ο Ρομπέρτο έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2018. Ακόμη δύο χρόνια δηλαδή δεσμεύεται με τον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με πηγές από την Ισπανία και αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του περασμένου φθινοπώρου, ο Ρομπέρτο έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό να εισπράξει συνολικά γύρω στα 3 εκ. ευρώ για αυτή τη συνεργασία, πέραν από τα μπόνους κατάκτησης τίτλων και κάποιες άλλες ειδικές συμφωνίες.

Για να μπορέσει κάποια ομάδα να «σπάσει» αυτό το συμβόλαιο σε περίπτωση που υπάρχει φυσικά και η σύμφωνη γνώμη του ποδοσφαιριστή, θα πρέπει να καταβάλλει στον Ολυμπιακό 5,5 εκ. ευρώ. Ποσό που φυσικά δεν είναι απαγορευτικό για κάποιον από τους μεγάλους συλλόγους της Ισπανίας, της Ιταλίας ή της Αγγλίας για έναν γκολκίπερ που έχει δείξει με την παρουσία του στον Ολυμπιακό ότι μπορεί να σταθεί σε κάθε ομάδα της Ευρώπης και να δώσει σιγουριά στην εστία της. Ο Ρομπέρτο άλλωστε εδώ και χρόνια συζητείται στα ισπανικά ΜΜΕ ως υποψήφιος για να κληθεί στην Εθνική ομάδα της χώρας του.

Όλα αυτά θα έχουν κριθεί και αποφασιστεί έως τον Ιούλιο, διότι αν είναι να γίνει μια τέτοια μεταγραφή θα πρέπει να έχει συμφωνηθεί έως τις 15 Ιουλίου βάσει της ίδιας συμφωνίας που υπάρχει, έτσι ώστε να έχει χρόνο κι ο Ολυμπιακός να κάνει τις δικές του κινήσεις πλαισίωσης του Καπίνο για τον οποίο υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην πειραϊκή ΠΑΕ για τα επόμενα χρόνια και την κάλυψη της θέσης.

Μέχρι το καλοκαίρι, όμως, πολλά μπορεί να συμβούν όσον αφορά στις αποφάσεις του Ρομπέρτο και αν μπορεί κανείς να κάνει μια εκτίμηση αυτή τη στιγμή, κάθε άλλο παρά φαβορί είναι η περίπτωση αποχώρησής του από τον Ολυμπιακό.

Σε ένα περιβάλλον βέβαια στο ελληνικό ποδόσφαιρο που όλα είναι σε φάση αβεβαιότητας με τις εξελίξεις και τις αποφάσεις να είναι σε καθημερινή βάση απρόβλεπτες από την πλευρά των αρμοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου