Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

«Δένει» ένα τρίγωνο στον άξονα!

«Δένει» ένα τρίγωνο στον άξονα!

Η τάση στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού από το παιχνίδι με τον Αστέρα και μετά έχει σε μεγάλο βαθμό να κάνει με την αμφισβήτηση. Οι περισσότεροι -και όχι άδικα- έχουν παράπονα από το ποδόσφαιρο που έχουν δει μέχρι στιγμής και κυρίως ενστάσεις για διάφορα θέματα. Υπάρχουν, όμως, και κάποια σημεία που συγκαταλέγονται στα θετικά. Και εκ πρώτης όψεως δείχνουν... θαμμένα στην αποθήκη της γκρίνιας. Οπως το τρίγωνο του άξονα. Εκείνο που δημιουργούν οι δύο του κέντρου της άμυνας και ο μπροστινός τους...
Κρίνοντας από τη συμπεριφορά της ομάδας στα τελευταία τρία παιχνίδια, τότε μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι Κοντρέρας, Μανωλάς και Σιόβας έχουν δημιουργήσει μια τριάδα που λειτουργεί καλά σε έναν νευραλγικό χώρο και που μπορεί να αποτελέσει τουλάχιστον για τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος την αρχή για την εμφάνιση της πολυπόθητης ομοιογένειας.
Το τρίγωνο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τελευταία 20 λεπτά με τον Ατρόμητο, παρατάχθηκε στο «Εmirates» με την Αρσεναλ και ξανάπαιξε στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έβγαλε μάτια, είδαμε όμως ότι η συνεργασία σε πολλά διαστήματα ήταν καλή. Καλύτερη απ' ό,τι είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι εκείνο το σημείο στις ίδιες θέσεις, στον ίδιο χώρο.
Και φυσικά υπήρχαν φάσεις που απείχαν από το ιδανικό. Οπως ο Μανωλάς στο δεύτερο γκολ της Αρσεναλ ή ο Κοντρέρας σε εκείνο με τον Αστέρα. Αν βάλουμε, όμως, κάτω όλες τις παραμέτρους και τις κατηγορίες ενεργειών των τριών παικτών τόσο ως άτομα όσο και ως σύνολο των τριών στο συγκεκριμένο χώρο, τότε υπάρχει θετικό πρόσημο. Και αυτό είναι κάτι που ο Ζαρντίμ, αλλά και όσοι κινούνται γύρω από την ομάδα, πρέπει να στηρίξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου