Και αυτός έπαιξε σημαντικό ρόλο στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με την Εφές, ξεκινώντας στην βασική πεντάδα του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος ήταν ο παίκτης που... ανακρίθηκε από τους δημοσιογράφους, στην ανοιχτή προπόνηση των Πειραιωτών, μία μέρα πριν τον δεύτερο προημιτελικό με το συγκρότημα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς.
Συγκεκριμένα ο Ελληνας φόργουορντ δήλωσε αρχικά για το ματς πως: «Πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι έγινε χθες. Πρέπει να προετοιμάσουμε το παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο της σεζόν και να τα δώσουμε όλα. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, πρέπει να παίξουμε σκληρά από την αρχή και να μην αφήσουμε την Εφές να αντιδράσει».
Σχετικά με το αν η καλή εμφάνιση της ομάδας του στο πρώτο ματς αποτελεί παρακατθήκη για την μάχη της Παρασκευής στο ΣΕΦ, ο «Πάπι» δήλωσε: «Σίγουρα ναι. Κάναμε μία καλή εμφάνιση, αλλά μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε. Πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Θέλουμε να παίξουμε πιο καλά. Και αυτοί θα εμφανιστούν καλύτεροι νομίζω. Θα έρθουν να τα δώσουν όλα μπας και πάρουν ένα ματς εδώ».