Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Μάντζαρης: «Πάμε στο ΟΑΚΑ για να νικήσουμε»

Αποτέλεσμα εικόνας για Μάντζαρης: «Πάμε στο ΟΑΚΑ για να νικήσουμε»

Το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League θέλει ο Ολυμπιακός, όπως ξεκαθάρισε ο Βαγγέλης Μάντζαρης.
Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται τη Δευτέρα (30/01, 21.00) να περάσουν από το ΟΑΚΑ, αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό, για την 15η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο 26άχρονος γκαρντ, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και το Πρακτορείο Sport, εξήγησε πως έχουν αποκλειστικό στόχο τη νίκη. Αναλυτικά όλα όσα είπε…
Για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ, για την Ευρωλίγκα: «Η Μπάμπεργκ είναι καλή ομάδα, αρκετά δουλεμένη. Ξέραμε ότι πρέπει να αντιδράσουμε από την ήττα που κάναμε στο Μιλάνο και κατά κύριο λόγο πιστεύω ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι».
Για το εάν έπαιξε ρόλο η ανανέωση επιθέσεων, τα επιθετικά ριμπάουντ που πήρε ο Ολυμπιακός: «Σίγουρα, το είχαμε πει. Τα επιθετικά ριμπάουντ μάς δίνουν περισσότερες επιθέσεις, σε γεμίζουν αυτοπεποίθηση, ο Κεμ (σ.σ. Μπιρτς) σε αυτό είναι εκπληκτικός και πιστεύω πως ήταν σημείο «κλειδί» για το θετικό αποτέλεσμα. Ήμασταν καλοί στην άμυνα στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο δεν ήμασταν τόσο καλοί. Τα επιθετικά ριμπάουντ ήταν αυτά που μας έδωσαν το κάτι παραπάνω για να φθάσουμε στη νίκη. Ήταν το έναυσμα… οι λεπτομέρειες».
Για την απρόσμενη ήττα τους από την Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία κι ήταν αποτέλεσμα… έπαρσης λόγω του νικηφόρου σερί που είχαν: «Δεν νομίζω πως τα παιδιά σε αυτή την ομάδα είναι γενικά παιδιά που ψηλώνουν εύκολα εδώ πέρα, όσο είμαι εγώ στην ομάδα τουλάχιστον. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Μπορεί να χαλαρώσαμε λίγο… δεν ξέρω. Δεν πρέπει να γίνεται έτσι, αλλά τι να κάνουμε… έτσι είναι ο αθλητισμός. Βλέπουμε ότι ο καθένας χάνει παντού στη φετινή Ευρωλίγκα, με το νέο σύστημα διεξαγωγής. Έτσι είναι ο αθλητισμός».
Για τον εκτός έδρας αγώνα τους με τον Παναθηναϊκό και το+25 που έχουν από το ματς του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ (88-63): «Εμείς δεν πάμε στο ΟΑΚΑ για να μη χάσουμε με 25 πόντους. Πάμε για να νικήσουμε. Σίγουρα, είναι ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη σημασία. Ξέρουμε τι διακυβεύεται. Δεν έχουμε ξεχάσει το παιχνίδι που χάσαμε στην έδρα μας για το Κύπελλο και για αυτό στο ΟΑΚΑ έχουμε στόχο να δείξουμε τον καλό μας εαυτό».
Για το πώς θα διαχειριστεί ο Ολυμπιακός τη συνέχεια, μετά το «restart» απέναντι στην Μπάμπεργκ: «Το παιχνίδι στο Καζάν που ακολουθεί στην Ευρωλίγκα είναι πολύ μακρινό. Εμείς τώρα έχουμε στο μυαλό μας μόνο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, που είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Θέλουμε το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ. Μετά θα ασχοληθούμε με τον αγώνα απέναντι στην Ούνιξ, όπου όπως πάντα κι εκεί θα πάμε για να νικήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου