Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

​Σήκωσέ το. Βαρέθηκα.




Ο Red Duckling βαρέθηκε τα τερτίπια του ​Κοντονή και περιμένει να αρχίσουν τα προκριματικά του Champions League.Ένα θέατρο του παραλόγου έχει ξεκινήσει από πέρσι με την πρώτη φορά αριστερά στο υφυπουργείο αθλητισμού. Τα έσπασαν στη Λεωφόρο; Τσακώθηκαν στο ΔΣ της λίγκας; Κλείνουμε τα γήπεδα όλης της Σούπερ Λίγκας για δύο αγωνιστικές. Αυτή η κακομοίρα η Καλλονή έπαιξε δύο σερί ματς χωρίς κόσμο, την ώρα που στη Φούτμπολ Λιγκ έπεφτε ξύλο.
Ακολούθησαν οι νόμοι, οι παρεμβάσεις, οι απειλές για Grexit. Και τελικά ο Κοντονής πέτυχε να γίνει ο Ναπολέων Βοναπάρτης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Του το αναγνωρίζω. Σε μία σεζόν που ο Ολυμπιακός απέχει έτη φωτός από τους άλλους, σε μία χρονιά που τα σπάνε πάλι σε Τούμπα και Λεωφόρο, ο Κοντονής έγινε πρωταγωνιστής.
Τα όσα έχουν ακολουθήσει το ντου των οπαδών του ΠΑΟΚ, θα τα μελετά ο ιστορικός του μέλλοντος και θα μένει με ανοικτό το στόμα. Έγραψα πριν δύο μήνες για τη δικαίωση της αλητείας. Κάπου στην πορεία της διαδρομής, φάνηκε η ελπίδα της γελοιότητας ενός τελικού με άδεια καθίσματα. Αλλά φευ…
AdTech Ad
Ο Υπουργός αποφάσισε να αναβάλει τον τελικό γιατί η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια του αγώνα. Είναι γνωστό ότι οι σύζυγοι των παικτών τα σπάνε κάθε Κυριακή στα γήπεδα. Ειδικά αυτό το Σάββατο που η Αθήνα ήταν έρημη πόλη…Προφανώς, αυτό ήταν το πάτημα γιατί… έτσι. Ο τελικός δεν έχει γίνει έως τώρα, ακριβώς γιατί έτσι. Γιατί ο Υπουργός την είδε Ναπολέων και θέλει να «καθαρίσει» τον Γκιρτζίκη. Με τον δεύτερο, αντί να κάνει τα πάντα για υπερασπιστεί το κόσμημα της ομοσπονδίας του, το κύπελλο, να κάνει και αυτός τα δικά του καπρίτσια.
Ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον και… κουράστηκα. Ειλικρινά βαρέθηκα. Ας μη γίνει ποτέ αυτός ο ρημαδοτελικός και ας την πληρώσει ο Ολυμπιακός που είναι το φαβορί για να σηκώσει ακόμα ένα τρόπαιο. Αλλά ξέρετε κάτι; Νομίζουν ότι στερούν από τον Ολυμπιακό το κύπελλο; Είναι γελασμένοι.
Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη κανένα κύπελλο, κανένα ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τον Ολυμπιακό και ρίξτε απλά μια ματιά στην βαθμολογία της UEFA ή στους παίκτες που έρχονται να αγωνιστούν στον Πειραιά.
Ο Ολυμπιακός έχει πάρει ένα σωρό πρωταθλήματα και κύπελλα. Και θα συνεχίσει να το κάνει, όσο οι άλλου επενδύουν στα λόγια.
Σήκωσέ το λοιπόν κ. Κοντονή. Γίνε ο πρώτος Υπουργός που θα στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδας.
Εγώ έχω στο μυαλό μου στο πώς ο Ολυμπιακός θα μπει και πάλι στους ομίλους για να εκπροσωπήσει επάξια το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως τα τελευταία (πολλά) χρόνια…Ο Red Duckling

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου