Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Θρύλε, ρίξτους στα… σκληρά!




Με στόχο την πρώτη μεγάλη νίκη της χρόνιας ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σε λίγες ώρες (21.30, ΑΝΤ-1) στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Ενωμένοι σαν μια γροθιά οι ερυθρόλευκοι του Γιώργου Μπαρτζώκα, αφήνουν στην άκρη τα προβλήματα τραυματισμών και ετοιμάζονται να χτυπήσουν από την αρχή ως το τέλος Με στόχο την πρώτη μεγάλη νίκη της χρόνιας ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σε λίγες ώρες (21.30, ΑΝΤ-1) στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Ενωμένοι σαν μια γροθιά οι ερυθρόλευκοι του Γιώργου Μπαρτζώκα, αφήνουν στην άκρη τα προβλήματα τραυματισμών και ετοιμάζονται να χτυπήσουν από την αρχή ως το τέλος τους αντιπάλους τους ώστε να αποδράσουν με το ροζ φύλλο αγώνα, το οποίο ισοδυναμεί με μισό και… βάλε τρόπαιο.

Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Ντάρντεν και Παπαπέτρου, που ως γνωστόν είναι τραυματίες, αλλά θα ενισχυθεί από την παρουσία του Γιώργου Πρίντεζη. Ο υπαρχηγός του Θρύλου αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στην ποδοκνημική τις τελευταίες μέρες, αλλά δεν υπήρχε καμία περίπτωση να χάσει το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Συμμετείχε στην τελευταία προπόνηση, υπό το βλέμμα του Γιώργου Αγγελόπουλου και τέθηκε στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα για την αποψινή αναμέτρηση.
Οι Πειραιώτες γνωρίζουν καλά ότι η έκβαση του σημερινού αγώνα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα δικά τους χέρια. Είναι καλύτεροι από τους αντιπάλους τους και αυτό που έχουν να κάνουν να κάνουν είναι να μείνουν συγκεντρωμένοι στο πλάνο τους, να μην χάσουν τη ψυχραιμία τους, και να βγάλουν στο παρκέ την δεδομένη τους ποιότητα. Τα όσα έχουν κατά καιρούς “υποστεί” και τα όσα έχουν στερηθεί στο συγκεκριμένο γήπεδο, άλλωστε αποτελούν έξτρα κίνητρο για τους ίδιους.
Μια νίκη για τον Ολυμπιακό απόψε θα σημάνει την ιδανική έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων και θα δώσει ηρεμία και καλή ψυχολογία στην ομάδα εν όψει και της αυλαίας τόσο της ευρωλίγκας όσο και του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν και πρέπει να επιστρέψουν στους τίτλους και ο πρώτος από τους τρεις που θα διεκδικήσουν φέτος, κρίνεται σε λίγες ώρες στο ΟΑΚΑ.
Με όπλο την χημεία και το βάθος λύσεων οι Πειραιώτες θα επιχειρήσουν να επιβάλουν από την αρχή τον ρυθμό τους, να σταματήσουν τους Μπατίστα και Διαμαντίδη, να χτυπήσουν στο ζωγραφιστό και βγάζοντας καλές άμυνες να τρέξουν στον αιφνιδιασμό με την πρώτη ευκαιρία. Οι νεοαποκτηθέντες Χάντερ και Λαφαγιέτ έχουν μπει στο κλίμα από τους υπόλοιπους και παρά το γεγονός ότι ο βαθμός ετοιμότητας δεν είναι μεγάλος την δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει αισιοδοξία ότι η ομάδα θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα. Ο Ολυμπιακός έχει μάθει να σέβεται κάθε αντίπαλο και το ίδιο θα κάνει και απόψε. Στο λιμάνι γνωρίζουν ότι χαρακτηρίζονται από πολλούς ως φαβορί, αλλά αυτό είναι κάτι που ουδόλως τους απασχολεί.
Ο Παναθηναϊκός από την άλλη πλευρά βλέποντας ότι υστερεί στο αγωνιστικό κομμάτι, έχει ξεκινήσει τον γνωστό πόλεμο λάσπης με μοναδικό σκοπό και να επηρεάσει τους… αστάθμητους παράγοντες του παιχνιδιού, αλλά και να αποκτήσει άλλοθι σε ενδεχόμενο αποκλεισμό από τη συνέχεια του κυπέλλου. Η διοίκηση του Ολυμπιακού φυσικά δεν έχει κανένα λόγο να μπει στο συγκεκριμένο τρυπάκι και να ακολουθήσει τους πράσινους στην …παράνοια. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους προπονητές και τους παίκτες, διατηρεί χαμηλά τους τόνους και περιμένει την νίκη-πρόκριση που θα φέρει τον Ολυμπιακό μια ανάσα από την κατάκτηση του κυπελλου και τον Πανθηαναϊκό αντιμέτωπο με τα …σκληρά δεδομένα της φετινής σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου