Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Χίμκι - Ολυμπιακός 82-87...


Τέλος στο αήττητο της Χίμκι έδωσε ο Ολυμπιακός, ο οποίος μετά το πρώτο κακό ημίχρονο επιβλήθηκε των Ρώσων στο παρκέ και με εξαιρετική εμφάνιση του Κάιλ Χάινς έφτασε στην εκτός έδρας νίκη (87-82). Καθοριστικό καλάθι του Βασίλη Σπανούλη 26 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.
Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση (87-82) στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Χίμκι στη Ρωσία και κατάφερε να δώσει τέλος στο εντός έδρας αήττητο δύο χρόνων (τελευταία ήττα το Νοέμβριου του 2010) της ομάδας του Ρίμας Κουρτινάιτις (9/9 νίκες φέτος).

Οι Πειραιώτες κατάφεραν να ισορροπήσουν σταδιακά το παιχνίδι απέναντι στην Χίμκι, με τον Κώστα Παπανικολάου ευστόχησε στο 24ο λεπτό πέτυχαν το πρώτο τους τρίποντο στον αγώνα (1/10) και με σπουδαίο παιχνίδι του Κάιλ Χάινς έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός είχε 0/9 τρίποντα, την ώρα που οι Ρώσοι χωρίς να πάρουν πολλές προσπάθειες είχαν 2/5, ενώ παράλληλα οι ασίστ ήταν 16 για τους γηπεδούχους και μόλις 3 για τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Παρόλα αυτά, τα 0 λάθη τους δεν επέτρεψαν στην Χίμκι να αυξήσει ακόμα περισσότερο την διαφορά στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα και τους "ερυθρόλευκους" στην επανάληψη να κάνουν την ολική επαναφορά.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη στο "Top-16" της Ευρωλίγκας για τους Πειραιώτες που κλείνουν με θετικό πρόσημο τον πρώτο γύρο της δεύτερης φάσης. Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι την Παρασκευή (22/02, 21:00) κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Από τον Ολυμπιακό, ο Κάιλ Χάινς είχε 19 πόντους, μαζεύοντας παράλληλα και 6 ριμπάουντ, ενώ δημιούργησε πολλά προβλήματα στα ψηλά κορμιά των Ρώσων. Ο αρχηγός της ομάδας Βασίλης Σπανούλης είχε επίσης 19, με τον Παπανικολάου να έχει 14 και τον πολύ καλό Κώστα Σλούκα, ο οποίος έδωσε σημαντικές λύσεις 10.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου